Bedrijf Nauta's Vleeswaren

Als belangrijke speler in de patésector produceert Nauta's Vleeswaren dagverse kwaliteitsproducten afgewerkt en geleverd op maat van de klant. Smaak en kwaliteit staan centraal in onze productie. Onze bereidingen zijn lekker, veilig en betrouwbaar, gemaakt met respect voor het familierecept. Om die eigenschappen te borgen, streeft Nauta's Vleeswaren dag in, dag uit naar een permanente verbetering en innovatie van zijn producten, productieomgeving- en processen, met als leidraad de strengste normen van de International Food Standard (IFS) en van de voedselveiligheid- en HACCP-reglementering. Daarnaast beschikken wij ook over een biocertificaat.

Download ons IFS- en Biocertificaat [pdf]:

Traditie en kwaliteit op maat

Al drie generaties lang maakt Nauta paté met respect voor traditie, smaak en kwaliteit. En gebruikt daarvoor slachtverse varkenslevers en vlees dat vooraf grondig wordt gecontroleerd en vervolgens in uiterst hygiënische omstandigheden wordt verwerkt. We gebruiken alleen het beste van het beste en kruiden het mengsel volgens een aloud familierecept. Daarna kan de terrine rustig bakken in de oven en krijgt de paté zijn heerlijke, unieke smaak en smeuïgheid. Nu enkel nog garneren want het oog wil ook wat. De kraakverse producten verlaten dagelijks onze moderne productiehal in Asse, op weg naar winkels in binnen- en buitenland. Zelfs tot ver voorbij de grenzen van onze buurlanden roemen de klanten Nauta's Vleeswaren voor zijn topkwaliteit. Omdat we voldoen aan de strengste IFS-normen (International Food Standard), maar ook vanwege onze flexibiliteit en diversificatie. Zo breidden we onlangs ons assortiment uit met voorgesneden patés. Verpakt op maat van de klant, volgens de specifieke wensen van de markt. Toonbankklaar en bovenal ... lekker!

Hoe het allemaal begon ...

Firma Nauta's Vleeswaren werd opgericht in 1946 door de inmiddels overleden grootvader Hendrik Nauta te Brussel. Hendrik Nauta was afkomstig uit Nederland, meer bepaald uit Leeuwarden in Friesland. Hij had een slagersopleiding en stichtte zijn bedrijf in België net daarna. In de beginjaren werden er naast paté ook hammen en frankfurter worstjes vervaardigd doch door het grote succes van onze patés werd hierop bijna volledig overgeschakeld in 1970. In 1992 werd er een nieuwe fabriekshal gebouwd te Asse net buiten Brussel. In dit moderne gebouw produceren wij volgens de hoogste hygiënische normen. Het vakmanschap ging steeds over van vader op zoon en is nu reeds aan zijn derde generatie toe. Ondertussen groeide Nauta's Vleeswaren uit tot een bedrijf met een internationale naam en faam op het gebied van lekkere, smeuïge en ambachtelijke paté. Deze lekkere paté is een product van jarenlange ervaring en het steeds zoeken naar de perfectie in zowel smaak, smeuïgheid en presentatie.

Waar komt paté vandaan?

Waar de oorsprong ligt van paté is moeilijk na te gaan, maar zeker is dat paté al bestond bij de Romeinen. Door de jaren heen ontwikkelde elk gebied in Europa zo een beetje zijn eigen manier om paté te maken. Zo is er de Franse paté die vrij droog is en in vele gevallen vrij grote stukken vlees en lever bevat. De Deense paté heeft een fijne structuur en is ook vrij droog. Ook België heeft zijn eigen kenmerkende paté. Onze paté is romig van smaak en bestaat zowel als fijne paté als in grove paté. Door de jaren heen breidde het oorspronkelijk assortiment van roompaté en Ardenner paté uit naar verschillende andere smaken. Zo bestaan er nu wel 30 verschillende soorten paté zoals paté met groene peper, paprika, cranberry, champignon, knoflook, appel, olijven, wildpaté, ...

www.nautabvba.be maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u expliciet akkoord met het gebruik van deze cookies.